MKK-weetjes

Het MKK van 1971 tot 2011:

In 1971 was Piet van Kempen leerkracht op basisschool Meuleveld. Omdat hij erg muzikaal was werd het zijn taak om de leerlingen op dat gebied te onderwijzen. Piet besloot een koor op te richten. Dit bleek een goede zet te zijn: in haar hoogtijdagen telde het koor bijna 110 enthousiaste leden. Vanaf het begin was het koor erg actief bij allerlei gelegenheden. Hieronder vindt u een opsomming van een aantal hoogtepunten tot nu toe.

Piet van Kempen - foto Hallo
Foto: Hallo Horst aan de Maas – klik op de foto voor bijbehorend artikel.

Jaarlijks werden er zo’n zes gezinsmissen, waaronder de Communiemis en de viering van het Heilig Vormsel, muzikaal opgeluisterd door het MKK. Tegenwoordig is dit iets minder. Daarnaast geeft het koor regelmatig acte de présence tijdens verscheidene (Kerst)vieringen in cultureel centrum het Gasthoes, verzorgingshuis Berkele Heem en verpleeghuis Elzenhorst.

Communiemis 2012

Ook rondom carnaval is het koor vaak actief. In 1996 zongen ze mee op de jubileum-CD van carnavalsvereniging Den Dreumel met het nummer ‘Weej goan den boor op’. Bij de prinsenproclamatie stonden ze ook al eens paraat, en ze stonden tot twee keer toe in de finale van de KVL: in 1998 in Kerkrade, en in 2004 in de Merthal in Horst met het nummer ‘Uutje tuutje verkessnuutje’, waarmee ze een mooie tweede prijs wonnen.

In 2001 werd het dertigjarig jubileum gevierd met het uitbrengen van een heuse CD met nieuwe liedjes, geschreven door Horster componisten en tekstschrijvers.

Noemenswaardig zijn ook het drietal prachtige concerten in oktober 2007 onder de naam ‘Kids in Music’, in samenwerking met de band ‘7even’ in de grote aula van het Dendron College. Ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van basisschool Meuleveld werd toen in een wervelende show een muzikale reis door de tijd gemaakt.

Kids in Music I

Op 24 mei 2010 deed het koor mee met het grote Korenfestival in het centrum van Horst. Maar liefst 35 koren, waaronder 7 kinderkoren, uit de nieuw samengestelde gemeente waren aanwezig met elk hun eigen repertoire, en samen brachten ze het nieuwe volkslied van de gemeente Horst aan de Maas ten gehore.

Op 26 juni 2010 was het kinderkoor te gast in de Venrayse schouwburg. ‘Musical Emotions’ was een indrukwekkende avond vol meeslepende muziek, gespeeld door de Koninklijke Harmonie van Horst, met zang van het Horster Mannenkoor en o.a. Renee van Wegberg, èn uiteraard ons voltallige Meuleveld kinderkoor, in hun prachtige nieuwe shirts.

Musical Emotions

Op 6 november 2010 mocht het koor aantreden om het 25-jarig jubileum van de Horster Jeugdharmonie mee te vieren met een prachtig concert in het Gasthoes.

Repetitie JD-1

De laatste kerstmisviering in de Norbertuskerk, op kerstavond 24 december 2010, werd opgeluisterd door het kinderkoor. Een bijzondere avond.

MKK Sluiting Norbertuskerk 1

Op 30 januari 2011 hebben de kinderen van het koor hun stemmen laten horen tijdens de allerlaatste Heilige Mis in de Norbertuskerk. Vanaf het begin is het Meuleveld Kinderkoor erg betrokken geweest bij de diensten in deze kerk. Tegenwoordig luisteren ze regelmatig missen in de Lambertuskerk op.

Lambertuskerk

Op zaterdag 22 en zondag 23 oktober 2011 kon een enthousiast publiek, bestaande uit (in totaal) meer dan duizend mensen, genieten van drie voorstellingen Kids in Music II.

Kids in Music 2

Het was meteen het laatste optreden onder leiding van Piet van Kempen. Als klap op de vuurpijl kreeg ‘onze’ meester Piet een lintje opgespeld door de burgemeester.

Lintje Piet

Vanaf 2011 is Jacqueline Fijnaut de vaste dirigent van het MKK. Zij heeft een indrukwekkende staat van dienst als zangeres en ook geeft ze al jarenlang zang- en musicallessen aan kinderen en volwassenen.

20141130-MCR_4426

Als Jacqueline verhinderd is neemt Anja Hoeijmakers haar taken als dirigent waar.

Advertentie